Lentile de contact colorate – schimbarea de care aveai nevoie

lentile colorate

Cu totii trecem prin diferite perioade in care dorim sa schimbam cat mai multe aspecte referitoare la look-ul nostru. Este bine totusi sa fim ca atenti ca fiecare schimbare pe care o facem la noi sa fie o imbunatatire care sa duca la o varianta mai buna a noastra.

Daca recent ai descoperit cat de bine iti sta cu noua coafura, bucura-te sa iti aranjezi parul in acel fel. Daca ai descoperit cat de bine iti contureaza sportul formele corpului, incearca sa faci sport in continuare. Daca ai observat ce mult te-ar evidentia sa ai ochii de o alta culoare, achizitioneaza lentile de contact colorate de culoarea care simti ca te avantajeaza cel mai mult.

Desi par sa fie lucruri mici, schimbarile sunt benefice pentru noi si fac parte din cursul firesc al vietii. Nimeni nu ramane la fel pentru totdeauna, cu totii ne schimbam. Important este ca schimbarea pe care o facem in viata noastra sa fie una care sa ne ridice in loc sa ne coboare. Sa fie una care sa ne dea si mai multa incredere si curaj sa pasim inainte. Iar daca iti iei doza de curaj si incredere printr-un look cat mai pe placul tau, incepe demersurile necesare pentru a face ca acest lucru sa se intample cat mai repede.

Nu-i asa ca ti-ai dorit mereu sa vezi cum ti-ar sta cu ochii verzi, cu ochii caprui, cu ochii albastri? Daca ai avut aceasta curiozitate macar o data, ar trebui sa iei in considerare sa incerci niste lentile de contact colorate. Nu astepta o anumita ocazie ca sa simti ca „meriti” o schimbare. Ocazia perfecta este chiar in momentul in care iti doresti acel lucru.

Daca te-ar tenta sa iti iei lentile de contact colorate, ramai pe acest articol si afla cat mai multe detalii care te-ar putea interesa.

Cate tipuri de lentile de contact colorate sunt?

  • Lentile cu sau fara dioptrii;
  • Lentile in functie de intensitatea culorii, acestea pot fi opace sau translucide;
  • Lentile in functie de frecventa de inlocuire, acestea pot fi zilnice sau lunare.

La ce te referi prin lentile cu sau fara dioptrii?

Lentilele colorate cu dioptrii: Acestea pot fi folosite pentru corectia vederii, fie ca este vorba de miopie, hipermetropie sau de astigmatism si in acelasi timp schimbarea usoara sau completa a culorii ochiului.

Lentile colorate fara dioptrii: Acestea au rol pur estetic si sunt facute pentru cei care nu au nevoie de nicio corectie a vederii, asadar puterea lor (sau dioptria) este 0.00.

Cum sa alegi culoarea potrivita pentru lentilele de contact colorate?

In functie de culoarea naturala a ochiului

Lentile colorate pentru ochi deschisi la culoare: Daca ochii tai sunt de o culoare deschisa si ai vrea sa aiba o culoare ceva mai intensa, atunci poti opta pentru lentile de contact colorate inchise la culoare, pentru un contrast de neegalat intre cele doua nuante – cea de dinainte si cea de dupa.

Poti bineinteles sa experimentezi cu diferite lentile colorate care sunt potrivite tenului tau, dar care nu iti vor schimba complet culoarea ochilor. De exemplu, lentilele de contact verzi sau gri opace ar putea sa ofere doar un efect subtil daca culoare naturala este albastru deschis.

Lentile colorate pentru ochi inchisi la culoare: Pentru ochi de culoare mai inchisa, lentilele translucide ar putea sa scoata in evidenta si mai tare culoarea naturala. De asemenea, poti alege sa porti lentile opace cu nuante mai deschise.

Daca ai un ten mai inchis sau masliniu, alegerea unei nuante prea deschise a lentilelor poate crea un efect impresionant.

In functie de culoarea parului

Culoarea parului  poate fi un factor ce influenteaza alegerea culorii lentilelor, precum si culoarea sprancenelor.

Lentile colorate pentru par saten sau brunet: Culorile recomandate sunt caprui, verde, dar bineinteles nuanta acestora poate varia si in functie de nuantele parului tau. Asadar, pentru un par saten deschis nu sunt recomandate culorile deschise ci poti incerca lentilele caprui.

Lentile colorate pentru parul roscat: Poti incerca lentilele de contact verzi, caprui sau gri, pentru un impact mult mai mare.

Lentile colorate pentru parul blond sau saten deschis: Culorile recomandate pentru astfel de lentile sunt verde sau albastru, insa poti incerca si gri deschis sau caprui.

In functie de tonul tenului

Ce lentile se potrivesc pentru tonurile reci ale tenului? Poti incerca lentilele caprui, maro sau verzi, acestea potrivindu-se cel mai bine.

Ce lentile se potrivesc pentru tonurile calde ale tenului? Pentru a fi complemetare tonurilor calde, poti incerca lentilele de contact albastre, violet sau gri.

Asadar, cunoscand astfel de detalii despre viitoarele tale lentile de contact colorate (asta daca te-ai convins ca ai nevoie de ele), iti va fi mult mai usor sa achizitionezi acest produs si sa ti se potriveasca de minune.

en_USEN
  • Sign up
Password Strength Very Weak
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.
We do not share your personal details with anyone.