Criterii de alegere a lentilelor de contact cosmetice

Lentilele de contact pot avea mai multe intrebuintari, nu doar in domeniul medical, ci si in domeniul de make-up. Ele pot fi folosite pentru crearea unor machiaje speciale, iar aspectul final este unul deosebit.

Lentilele de contact se deosebesc in functie de 3 mari criterii: dioptrii, intensitatea culorilor, dar si frecventa de inlocuire.

Dupa cum bine stim, exista atat lentile cu dioptrii, folosite in cazul afectiunilor oftalmologice, dar exista si lentile fara dioptrii, folosite doar pentru rolul estetic.

In functie de intensitatea nuantelor, lentilele de contact cosmetice se clasifica in lentile translucide sau opace.

In functie de frecventa cu care se utilizeaza, pot fi zilnice sau lunare, dupa caz. Avand in vedere ca zona ochilor este foarte sensibila, toate lentilele sunt aseptice, deci nu prezinta microorganisme sau substante ce ar putea afecta mucoasa oculara.

Conteaza mult si evenimentul la care urmeaza sa luam parte. Spre exemplu, daca vorbim de o petrecere tematica, atunci putem alege un model mat, ce va schimba complet culoarea naturala a ochilor.

Atunci cand ne dorim doar o evidentiere, optam pentru lentilele translucide, ce sunt concepute pentru a reliefa frumusetea naturala a ochilor nostri.

Ceea ce este bine de stiut este faptul ca lentilele cosmetice zilnice se folosesc pe parcursul unei zile, dupa care se arunca. In acest fel, evitam sa le depozitam in recipiente nepotrivite si sa capete bacterii.

In cazul celor ce se inlocuiesc lunar, vom avea nevoie de o solutie de curatare si de un recipient etans, pentru ca ele sa stea in conditii de maxima igiena.

Un alt criteriu de alegere a lentilelor de contact cosmetice este culoarea parului. Multe persoane aleg nuanta lentilelor in functie de acest aspect.

Practic, persoanelor cu parul saten li se potrivesc nuantele de verde, persoanelor cu parul roscat li se potrivesc lentilele gri sau caprui, iar persoanelor cu par blond, lentile in nuante de albastru.

In concluzie, exista cateva aspecte de care este indicat sa tinem cont cand ne hotaram sa achizitionam lentile de contact colorate, pentru a fi siguri ca am facut cea mai buna alegere, iar rezultatul obtinut dupa aplicare va fi unul foarte frumos.

en_USEN
  • Sign up
Password Strength Very Weak
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.
We do not share your personal details with anyone.